top of page
Företagsyoga stockholm

FÖRETAGSYOGA

Leif Åkesson medarbetare på Sandvik AB

om MediYogan på företaget.

Jag har tränat flera konditionsidrotter i 50 år på näst intill elitmotionärsnivå och var lite tveksam till yoga när Susan tipsade mig om detta för cirka 10 år sedan under ett massagepass vi har på jobbet. Jag testade några pass av hennes ”MediYoga” på jobbet och fann nästan direkt att det var bra för min kropp som komplement till min övriga träning.

 

Jag kunde förbättra min rörlighet och minska de problem som jag tidvis haft i korsryggen. Nu som arbetande 70+:are har jag ännu mer nytta av denna lugna yogaform för att bibehålla rörlighet och smidighet. Har fortsatt regelbundet i stort sett varje vecka och nu även ONLINE.

MediYoga/medicinsk yoga passar alla och är utvärderad i olika forskningsprojekt
med mätbara positiva hälsoeffekter.

 

Mjuk yoga där medveten andning och inre fokus är central som integreras med stretchliknande, uppmjukande och stärkande positioner/övningar mestadels sittandes eller liggandes.

Att det är viktigt att andas är ingen nyhet, utan också HUR vi andas. En andning som bara är lite obalanserad ger över tiden stora negativa konsekvenser eftersom vi andas så mycket varje dag.

Att lära sig slappna av och ta kontroll över sin andning är ett av de absolut snabbaste och effektivaste sätten att reducera stress, förbättra sin hälsa, välbefinnande och prestationsförmåga.

Genom att ta kontroll över vår andning och andas medvetet kan vi påverka nervsystemet i en mer parasympatisk riktning. Därigenom sänks pulsen, matsmältningen förbättras och muskler i blodkärl och luftvägar slappnar av, vi kickar igång ”lugn- & rosystemet där återhämtning och läkning sker och vi minskar på stress och spänningar.

SÅ att bli medveten om sin andning och kunna reglera den är en mycket stor (och enkel), HÄLSOVINST och det centrala i MediYogans utövande.

 Var och en yogar utifrån sina förutsättningar, sittandes och liggandes på mattor i lediga kläder. Man blir inte svettig och behöver inte duscha efteråt, vilket också spar tid och gör det mer tidseffektivt och enkelt på en arbetsplats.

 

 

Forskning 
Internationellt har det forskats på yoga under hela 1900-talet. I Sverige har ett antal studier gjorts när det gäller Mediyoga/medicinsk yoga bl.a.  på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge, Danderyds Sjukhus, Karolinska Institutet, Linköpings Universitet, Astra-Zeneca, m.fl.

Studierna har visat tydliga mätbara positiva effekter på hälsa och välbefinnande och hjälper dessutom mot en rad besvär såsom:​

  • Hjärtproblem

  • Andningsproblem

  • Utbrändhet

  • Stress

  • Ryggbesvär

  • Sömnbesvär

  • Huvudvärk

  • Migrän

Dock är denna enkla och mjuka yogaform framför allt ett oerhört bra redskap att förebygga ohälsa och energidränering.

Vi erbjuder olika Yoga-alternativ:​​​​

Online

Låt medarbetarna yoga med oss ONLINE via Zoom obegränsat – mycket bra upplägg nu när många jobbar hemifrån.

 

Klicka här för att få mer information om vår MediYoga-online för företag.

Hos oss

Kom till oss på Stockholm SPA & Hälsostudio på Rörstrandsgatan 24 med en privat grupp, max 12 personer.

 

Vi erbjuder olika upplägg. Här kan ni även kombinera yogan med en föreläsning och SPA.

Hos er

Vi kommer till företaget och håller yoga-klasser regelbundet eller prova-på-klass.​

Vi kan också medverka på friskvårdsdagar ni arrangerar och/eller kombinera med en av våra föreläsningar (se info här).

Välkommen att kontakta oss för att komma fram
till hur ni önskar yoga med oss.

 

Referenser:

Sandvik Coromant, Försäkringskassan Sundbyberg

Företagsyoga
Förfrågan företagsyoga

Skicka din förfrågan här

Tack, ditt meddelande har blivit skickat. Vi svarar inom kort!

bottom of page