Mediyoga / medicinsk yoga

Alla kan yoga Mediyoga!

En lugn- & mjuk “helhetsyoga” i rogivande spamiljö.

MediYoga (medicinsk yoga) är en lugn och djupverkande yogaform där andningen är central. Det är enkla, mjuka och inkännande kroppsövningar/positioner, effektiv andnings- och koncentrationsteknik, avslappning och meditation

Yogapassen är utformade så att alla, utifrån sina egna förutsättningar, ska kunna utöva dem. Övningarna utförs mestadels sittandes och liggandes.

Så påverkar yoga kroppen

Övningarna ger en grundläggande balans, fysiskt, mentalt och emotionellt höjd energi och ökad medvetenhet. Yoga förbättrar rörlighet, muskelstyrka, hållning och kroppskännedom. Yogaträningen påverkar hela kroppen på många olika nivåer samtidigt; andning och lungor, muskulaturen, matsmältningsapparaten, körtel-, lymf- och nervsystemet och hjärnan.

Forskning

Internationellt har det forskats på yoga under hela 1900-talet. I Sverige har ett antal studier gjorts och fler är på gång när det gäller MediYoga (Medicinsk Yoga), bl. a på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge, Danderyds Sjukhus, Karolinska Institutet, Linköpings Universitet m.fl. Dessa program har arbetas fram av IMY (Institutet för Medicinsk Yoga) och har testats i svenska forskningsprojekt på yoga.

MediYogan (medicinsk yoga) har visat sig ha tydliga mätbara effekter på ökad hälsa och välbefinnande och hjälper dessutom mot en rad besvär och har bevisad effekt på:
Hjärt/kärl-besvär, stress/utbrändhet, huvudvärk/migrän, rygg- och nackbesvär, övergångsbesvär, sömnproblem mm.

Vem som helst kan utöva denna hälsofrämjande yoga och den är ett framför allt ett oerhört bra redskap att förebygga ohälsa och energidräneringen, något som vi ALLA kan behöva. Dessutom skänker den oss en lugn och skön stund då vi helt och fullt stänger av allt omkring oss och bara är i oss själva.

Vi är till för dig som vill ha det lilla extra – en helhetsupplevelse för optimalt välbefinnande.

 

Terminskurser 7/9 - 10/12

Mediyoga

Boka din plats innan kursstart

Öppna klasser 24/8 - 17/12

MediYoga & YinYoga

Boka dig via länken nedan

19.00, Terminskurs. MediYoga för HELA dig.
Instruktör: Charlotte

Passar ALLA kvinnor, även dig som aldrig yogat tidigare, ung som äldre.


En lugn och mjuk yoga UTAN prestationskrav, med fokus på andningen tillsammans med djupverkande övningar och positioner. Ger dig en ”helhetsträning” som stillar sinnet, ökar kroppsmedvetenheten och balanserar kroppens nerv- och hormonsystem dvs minskar bl.a stress och spänningar, men som också bidrar till ökad rörlighet, flexibilitet och styrka.


Du blundar, vänder blicken inåt och stänger dörren till allt utanför och bara är i dig själv, i ditt varande, dina andetag och yogan.
Allt i en rofylld & vacker spamiljö i liten grupp med max 12 kvinnor.

Kl.17.30  Öppen klass 60 min: MediYoga
"För HELA DIG". Instruktör: Charlotte

Passar ALLA – även dig som aldrig yogat tidigare, ung som äldre.
Yogan ger din kropp styrka och smidighet och skänker ett inre lugn som vi så väl behöver i dagens samhälle.


Du utför yogan utifrån dina förutsättningar och dagsform UTAN prestationskrav och måsten. En lugn och mjuk yoga med fokus på andningen tillsammans med djupverkande enkla övningar som stärker HELA DIG– inifrån och ut…mentalt, fysiskt/muskulärt, hormonellt och emotionellt.


Du blundar, vänder blicken inåt och stänger dörren till allt utanför och bara är i dig själv, i ditt varande, dina andetag och yogan.

17.30, Terminskurs. MediYoga för HELA dig.
Instruktör: Sussi.O

Passar ALLA kvinnor, även dig som aldrig yogat tidigare, ung som äldre.


En lugn och mjuk yoga UTAN prestationskrav, med fokus på andningen tillsammans med djupverkande övningar och positioner. Ger dig en ”helhetsträning” som stillar sinnet, ökar kroppsmedvetenheten och balanserar kroppens nerv- och hormonsystem dvs minskar bl.a stress och spänningar, men som också bidrar till ökad rörlighet, flexibilitet och styrka.


Du blundar, vänder blicken inåt och stänger dörren till allt utanför och bara är i dig själv, i ditt varande, dina andetag och yogan.
Allt i en rofylld & vacker spamiljö i liten grupp med max 12 kvinnor.

Kl.19.00, Öppen klass 75 min: YinYoga
Instruktör: Sussi.O

Yinyoga är en blandning av yoga, mindfulness och kinesisk medicin.

Yinyoga kännetecknas av passiva positioner sittandes och liggandes,med en lätt, mjuk stretch, utförda i stillhet och medveten närvaro där man vilar i sig själv.

Varje position hålls ca 3-5 minuter (du anpassar tiden efter DIN kropp givetvis), för komma åt kroppens fascia, bindväv, istället för musklerna.

Skönt & välgörande mot stelhet, spänningar & värk. Avslappnande för både kropp & sinne samt mycket rogivande....man brukar kalla Yinyoga för en “vilande yoga

17.30, Terminskurs. MediYoga Core/Bäckenbotten. Instruktör: Susan

I första hand för dig som praktiserat MediYoga, annan yoga eller Pilates, dock inget krav.


Långsamma inkännande övningar koncentrerat till kroppens djupa core-muskulatur såsom bäckenbotten, mage, säte, där olika andningstekniker och inre fokus banar väg för bålstabiliserande övningar. En kombination mellan mental- & muskulär styrketräning, utan prestationskrav.


Mycket välgörande även för dig med rygg- och nackproblem samt för dig som vill få ut mer av din ”vanliga fys-träning, ridning, golf etc” då du här tränar upp dig med en ”djupare styrketräning” som bygger upp dig från djupet och ut, vilket vi ALLA behöver!


Yogan ger dig en god kroppskännedom, stark bålstabilitet och en god hållning som bär dig genom livet i balans!

11.30, Öppen klass 60 min: MediYoga
"Anti-Stress" Instruktör: Susan.Ö

Passar ALLA – även du som aldrig yogat, ung som äldre!
Fokus på att stilla sinnet, landa i dig själv och varsamt mjuka upp stressrelaterade muskler, allt i en rogivande, hormonbalanserande och skön- & kravlös yogaträning med andningen som guide genom alla rörelser och positioner.
Vi avslutar klassen med avslappning och kort meditation. Lugn- & ro hormoner frisätts för återhämtning & läkning samt kickar igång en välgörande ”stress-städning”.


Denna yoga även välgörande för dig med rygg- & nackproblem, muskelspänningar, kronisk smärta, stressrelaterad problematik.

08.00, Terminskurs. MorgonYoga.
Instruktör: Susan

Passar ALLA – även dig som aldrig yogat tidigare, ung som äldre!
En yoga för dig som vill mjukstarta dagen på bästa sätt med lugna härliga uppmjukande övningar som ökar rörlighet och flexibilitet i kombination med andningstekniker som får dig både lugn och energirik, en fantastisk start på dagen!


Ger dig en ”helhetsträning” som stillar sinnet, ökar kroppsmedvetenheten och balanserar kroppens nerv- och hormonsystem samt ökar rörlighet, flexibilitet och bålstabilitet/hållning. Allt i en rofylld- & vacker spamiljö i liten grupp med max 12 kvinnor.


Möt helgen mer balanserad- och grundad i dig själv med ett inre lugn och ny energi!

11.30 Öppen klass 60 min: MediYoga Core/Bäckenbotten. Instruktör: Susan.Ö

Passar ALLA – även dig som aldrig yogat tidigare, ung som äldre!
Långsamma inkännande övningar koncentrerat till kroppens djupa core-muskulatur såsom bäckenbotten, mage, säte, rygg integrerat med andningen som alltid är det centrala…allt utan prestationskrav.


En kombination mellan mental- & muskulär styrketräning.
Mycket välgörande även dig med rygg- och nackproblem samt för dig som vill få ut mer av din ”vanliga fys-träning, ridning, golf etc” då du här tränar upp dig med en ”djupare styrketräning” som bygger upp dig från djupet. Yogan ger dig en god kroppskännedom, stark bålstabilitet- och bäckenbotten vilket bl.a resulterar i en god hållning som bär dig genom livet i balans.


En träning på ”djupet” och som vi ALLA behöver stärka upp!

17.30 Öppen klass 60 min: MediYoga
"AntiStress"  Instruktör Maggie

Passar ALLA – även dig som aldrig yogat tidigare, ung som äldre.
Yogan ger din kropp styrka och smidighet och skänker ett inre lugn som vi så väl behöver i dagens samhälle.
Du utför yogan utifrån dina förutsättningar och dagsform UTAN prestationskrav och måsten.


En lugn och mjuk yoga med fokus på andningen tillsammans med djupverkande enkla övningar som stärker HELA DIG– inifrån och ut…mentalt, fysiskt/muskulärt, hormonellt och emotionellt. Du blundar, vänder blicken inåt och stänger dörren till allt utanför och bara är i dig själv, i ditt varande, dina andetag och yogan.


En värdefull- & skön återställare för både kropp och sinnet –
ladda dig med lugn och ny energi och somna sen riktigt gott!

Yoga-schema HT-20

 

MediYoga-instruktörer

Susan

Sussi

Maggie

Charlotte

 

Information terminskurser MediYoga 

Nya kurser startar fr.o.m måndag 7e september – anmäl dig redan nu och säkra DIN plats!

I och med Corona-pandemin så har vi nu minskat grupperna till max 8 kvinnor/kurs för att kunna hålla avstånd till varandra och vi fortsätter följa Folkhälsomyndigheternas rekommendationer.

Alla kurser är oavsett rubrik, MediYoga/Medicinsk yoga i grunden.
Våra yogakurser riktar sig till kvinnor i alla åldrar. Inga förkunskaper krävs.

Alla kan utöva MediYoga (medicinsk yoga) utifrån sin egen förmåga.

Kurserna ges i en förbokad yogagrupp med max 8 kvinnor.
Säkra din plats redan nu och ge dig en HÄLSOKUR under hela höst/vinter 2020!

Maila oss din intresseanmälan med namn och telefonnummer så återkommer vi med bekräftelse. Klicka här…

MediYoga-kurserna pågår fr.o.m vecka 37 – vecka 50 med uppehåll för höstlov.


I kursavgiften ingår:

 • 13 tillfällen* med rogivande yogaträning i spamiljö med endast 8 kvinnor/grupp.

 • Fri tillgång till all online-yoga på hemsidan.

 • 50% rabatt på ett klippkort för "Öppna Yoga-klasser" giltigt ht-20.

 • Lån av yogamatta, yogakuddar, yogablock och yoga tune up-bollar

 • Duschmöjligheter på SPA-avdelningen med Maria Åkerbergs ekologiska produkter.

 • Frukt och te i vår mysiga relaxlounge.

 • Presentkort på valfri massage 20 minuter, värde 400 kronor

       Vi öppnar 15 minuter innan klassen startar.

Kursavgift:

 • Ordinarie pris: 2.950 kr. Ska avgiften faktureras till momspliktig juridisk person är angivna beloppet exkl.moms.

 • Seniorpris: 2.650 kr (för dig från 67 år och uppåt)

 • Studerande: 2.650 kr (vid uppvisande av stud.leg)


*Om du missar någon yogaträning och har avbokat din plats kan du ”ta igen” i en annan grupp i mån av plats eller i valfri öppen klass under ht-20.

Vi tar emot friskvårdsbidrag med Actiway, Min Friskvård och Benefy.

Kursavgiften kan delas upp på 2 inbetalningar förutom anmälningsavgiften 550 kronor som betalas efter att du anmält dig och fått bekräftelse på att du kommit med i kursen.

Bankgiro: 5121-4062, Samla Kraften SÖ (juridiskt företagsnamn)

Vid inbetalning vänligen uppge namn samt dag & tid för din yoga.

Varmt välkommen till en rofylld samt stärkande yogakurs, både mentalt och fysiskt. 

En hälsokur för HELA DIG, hela hösten.

En värdefull investering i dig själv att må gott av!

Våra yogisar:
"Man blir lugn bara man kliver in genom dörren"
 
- Kicki - 
"Helt underbart och rekommenderas varmt."

 

Information Öppna Yogaklasser

Klasserna startar måndag 24 augusti och pågår t.o.m 17 december.

Se yoga-schemat ovan för de "Öppna Yoga-klasserna.

I och med Corona-pandemin så har nu nu begränsat antal platser/yogaklass till max 8 personer. Du bokar dig via Bokadirekt här på hemsidan lite längre ner på denna sida.

Både män och kvinnor i alla åldrar är välkomna!

Unna dig en stunds välgörande egentid, fyll på med ny energi och skapa utrymme
för lugn återhämtning och andrum.

Det här är för dig som prioriterar kvalitet – vi vill ge dig en ”helhetsupplevelse” i vår rogivande spamiljö.


Vi öppnar 15 minuter innan klassen startar.
 

Priset på klippkort inkluderar lån av yogamatta samt frukt och te i rogivande relaxlounge och avser 5 tillfällen som gäller höstterminen:

 • Ordinarie: 980 kr

 • Senior (67 år och uppåt): 780 kr

 • Långtidssjukskriven (minst 60 dagar): 780 kr

 • Studerande: 780 kr

 • Engångs biljett: 250 kronor

 

​Klippkort köper du på plats.

Vi tar emot friskvårdsbidrag med Actiway, Min Friskvård, Benefy.

 

Privat yoga – personlig träning

1 tim 15 min 980 kr/person

För dig som inte vill gå en hel kurs utan ta yogalektioner då det passar dig.

Få ut ännu mer av träningen då du har din egna personliga yogainstruktör.

 

För dig som är nyfiken på MediYoga och bara vill prova på…här har du instruktören för dig själv som anpassar träningen helt utifrån dina förutsättningar och behov.

För dig som som är sjukskriven pga stress – eller känner att du har hög stress

i tillvaron. Du får personlig hjälp och coachning av Susan Östlund som tidigare jobbat med stressrehabilitering på stresskliniken PBM i Stockholm.

 

Yoga & Spa, 3 timmar (minst 4 personer)

Vardagar: 1.250 kr/pers
Helger: 1.350 kr/pers

Kom tillsammans och upplev en kick för kropp & själ!

Här får ni en privat yogaklass med en av våra mycket duktiga instruktörer

som anpassar yogan efter ert önskemål.

Efter ett härligt yogapass kopplar ni av tillsammans i spa-avdelningen.

Ni har badavdelningen helt för er själva med jacuzzi, bastu & duschar.

Ni får även göra en kroppsscrub med Maria Åkerbergs

ekologiska kroppspeeling.


Avsluta tillsammans i relaxloungen med frukt och färsk juice.

Tillval: Lägg till en skön 15-min massage. Pris: 250 kronor/pers

 
Anmäl intresse för yoga här
 

© 2020 Stockholm Spa & Hälsostudio.

Hemsida gjord av Popworks.

Rörstrandsgatan 24, 113 40 Stockholm 

E-post: info@stockholmspahalsostudio.se

Tel: 08- 31 41 46

 • Black Facebook Icon
 • Black Instagram Icon

Läs vår integritetspolicy här & cookie policy här.