top of page

Vad är egentligen EMS-träning?

Idag är det många som lever ett hektiskt liv där tid har blivit en bristvara. Vi vill hinna med alla vardagsbestyr, så som att jobba, vårda relationer till de i vår närhet, ta hand om oss själva och hinna få in lite träning utöver det. Därför har efterfrågan på effektiva och tidsbesparande sätt att träna och förbättra sin fysiska hälsa ökat snabbt. Ur detta har en träningsmetod blivit allt mer populär de senaste åren, nämligen EMS-träning, även känd som elektrisk muskelträning. EMS-träning är en revolutionerande teknik som använder elektriska impulser för att stimulera muskler och maximera träningsresultat. Den här artikeln utforskar vad EMS-träning är och varför det är bra för dig. Vad är EMS-träning? EMS-träning är en träningsform som använder elektriska pulser för att stimulera muskler under fysisk aktivitet. Med hjälp av speciella EMS-träningsapparater fästs elektroder på olika delar av kroppen och kontrollerade elektriska signaler släpps ut i musklerna. Dessa signaler efterliknar de naturliga signaler som din hjärna skickar till dina muskler under träning.


Kvinna som genomför EMS-träning
I-model EMS-träning

Hur fungerar EMS-träning? Under EMS-träning överförs elektriska impulser genom elektroderna till musklerna genom en kroppsdräkt man har på sig, vilket orsakar intensiva sammandragningar och avslappning av musklerna. Till skillnad från traditionell styrketräning, där hjärnan skickar signaler för att aktivera musklerna, stimulerar EMS-träning musklerna direkt med den elektriska stimuleringen. Som ett resultat aktiveras fler muskelfibrer samtidigt, vilket resulterar i en betydande ökning av styrkan.

Det finns många fördelar med EMS-träning:

  • Spara tid: Ett EMS-pass hos oss tar endast 20 minuter. En av de största fördelarna med EMS-träning är därmed den korta tid det tar att uppnå effektiva träningsresultat. Vi på Stockholm SPA & Hälsostudio arbetar med EMS-maskiner från I-motion, där 20 minuters träning motsvarar ca 4h traditionell styrketräning.

  • Effektiv träning för hela kroppen: EMS-träning arbetar med flera muskelgrupper samtidigt, vilket gör det till ett utmärkt träningspass för hela kroppen. Den EMS-utrustning vi använder har 22 st elektrodplattor som tränar 9 områden på kroppen samtidigt, och ger hela 72.000 muskelkontraktioner under träningspasset. Detta gör vår utrustning till marknadens mest effektiva och kompletta.

  • Styrka och muskeluppbyggnad: EMS-träning hjälper till att öka styrka och muskelmassa genom att aktivera ytterligare muskelfibrer och stimulera djupare muskler. Detta är ett effektivt verktyg för både nybörjare och erfarna idrottare som vill maximera sina resultat.

  • Skonsam träning: EMS-träning hos oss belastar inte leder och senor vilket gör det till ett utmärkt alternativ för personer med skador eller begränsad rörlighet. Även om träningen är intensiv och effektiv, aktiverar den musklerna utan behov av kroppsvikt eller tunga vikter, vilket minskar risken för överbelastningsskador.

EMS-träning är alltså en revolutionerande träningsmetod som har potential att förändra vårt sätt att se på rörelse. EMS-träning har blivit ett populärt val för alla som vill förbättra sin fysiska hälsa eftersom det tränar musklerna på djupet och ger omedelbara resultat på kort tid. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren idrottare är EMS-träning ett verktyg för att effektivt nå dina träningsmål

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page