top of page

Vad Àr egentligen EMS-trÀning?

Idag Àr det mÄnga som lever ett hektiskt liv dÀr tid har blivit en bristvara. Vi vill hinna med alla vardagsbestyr, sÄ som att jobba, vÄrda relationer till de i vÄr nÀrhet, ta hand om oss sjÀlva och hinna fÄ in lite trÀning utöver det. DÀrför har efterfrÄgan pÄ effektiva och tidsbesparande sÀtt att trÀna och förbÀttra sin fysiska hÀlsa ökat snabbt. Ur detta har en trÀningsmetod blivit allt mer populÀr de senaste Ären, nÀmligen EMS-trÀning, Àven kÀnd som elektrisk muskeltrÀning. EMS-trÀning Àr en revolutionerande teknik som anvÀnder elektriska impulser för att stimulera muskler och maximera trÀningsresultat. Den hÀr artikeln utforskar vad EMS-trÀning Àr och varför det Àr bra för dig. Vad Àr EMS-trÀning? EMS-trÀning Àr en trÀningsform som anvÀnder elektriska pulser för att stimulera muskler under fysisk aktivitet. Med hjÀlp av speciella EMS-trÀningsapparater fÀsts elektroder pÄ olika delar av kroppen och kontrollerade elektriska signaler slÀpps ut i musklerna. Dessa signaler efterliknar de naturliga signaler som din hjÀrna skickar till dina muskler under trÀning.


Kvinna som genomför EMS-trÀning
I-model EMS-trÀning

Hur fungerar EMS-trÀning? Under EMS-trÀning överförs elektriska impulser genom elektroderna till musklerna genom en kroppsdrÀkt man har pÄ sig, vilket orsakar intensiva sammandragningar och avslappning av musklerna. Till skillnad frÄn traditionell styrketrÀning, dÀr hjÀrnan skickar signaler för att aktivera musklerna, stimulerar EMS-trÀning musklerna direkt med den elektriska stimuleringen. Som ett resultat aktiveras fler muskelfibrer samtidigt, vilket resulterar i en betydande ökning av styrkan.

Det finns mÄnga fördelar med EMS-trÀning:

  • Spara tid: Ett EMS-pass hos oss tar endast 20 minuter. En av de största fördelarna med EMS-trĂ€ning Ă€r dĂ€rmed den korta tid det tar att uppnĂ„ effektiva trĂ€ningsresultat. Vi pĂ„ Stockholm SPA & HĂ€lsostudio arbetar med EMS-maskiner frĂ„n I-motion, dĂ€r 20 minuters trĂ€ning motsvarar ca 4h traditionell styrketrĂ€ning.

  • Effektiv trĂ€ning för hela kroppen: EMS-trĂ€ning arbetar med flera muskelgrupper samtidigt, vilket gör det till ett utmĂ€rkt trĂ€ningspass för hela kroppen. Den EMS-utrustning vi anvĂ€nder har 22 st elektrodplattor som trĂ€nar 9 omrĂ„den pĂ„ kroppen samtidigt, och ger hela 72.000 muskelkontraktioner under trĂ€ningspasset. Detta gör vĂ„r utrustning till marknadens mest effektiva och kompletta.

  • Styrka och muskeluppbyggnad: EMS-trĂ€ning hjĂ€lper till att öka styrka och muskelmassa genom att aktivera ytterligare muskelfibrer och stimulera djupare muskler. Detta Ă€r ett effektivt verktyg för bĂ„de nybörjare och erfarna idrottare som vill maximera sina resultat.

  • Skonsam trĂ€ning: EMS-trĂ€ning hos oss belastar inte leder och senor vilket gör det till ett utmĂ€rkt alternativ för personer med skador eller begrĂ€nsad rörlighet. Även om trĂ€ningen Ă€r intensiv och effektiv, aktiverar den musklerna utan behov av kroppsvikt eller tunga vikter, vilket minskar risken för överbelastningsskador.

EMS-trÀning Àr alltsÄ en revolutionerande trÀningsmetod som har potential att förÀndra vÄrt sÀtt att se pÄ rörelse. EMS-trÀning har blivit ett populÀrt val för alla som vill förbÀttra sin fysiska hÀlsa eftersom det trÀnar musklerna pÄ djupet och ger omedelbara resultat pÄ kort tid. Oavsett om du Àr nybörjare eller erfaren idrottare Àr EMS-trÀning ett verktyg för att effektivt nÄ dina trÀningsmÄl

bottom of page